Att spela på odds är populärt bland sportintresserade i alla åldrar. I Sverige har vi en lång tradition av att sätta våra slantar på ett par matcher i helgens fotbollsligor, men idag är utbudet av spelmöjligheter mycket större och roligare. Man spelar inte bara på fotboll och matcher i Premier League eller Allsvenskan, utan idag kan man spela på odds inom politik, musik och film. Inför Oscarsgalan kan du sätta pengar på vem som blir årets regissör och bästa skådespelare, eller vilken film som helt enkelt blir årets bästa. Inför nästa val i Sverige kan du satsa pengar på vilket parti som vinner eller vilket som blir störst.

Spela på odds inom ditt område

Som nyckeln till all framgång så gäller det även inom betting att du kan ditt område bra. Först och främst ska du hitta din nisch inom världen av odds. Är du bra på Melodifestivalen så blir vårens tävlingar en bra möjlighet att få valuta för dina kunskaper. Gillar du friidrott är det faktiskt enklare att satsa pengar på de stora tävlingarna som OS eller VM då resultaten oftare blir som förväntat. Många idrottare väntar i flera år på dessa tävlingar och planerar hela säsongen för att toppa formen under OS eftersom det är en så viktig prestation. Därför bör du passa på att spela på odds under dessa arrangemang.

Det kan vara betydligt svårare att spela på odds när det gäller politiska val och folkomröstningar, men å andra sidan kan oddsen därför också vara högre och mer lukrativa. Det finns alltid en risk för stora valöverraskningar men i många val så handlar det bara om två alternativ. Att förutse vem som vinner VM i fotboll är svårare eftersom det vanligtvis finns många kandidater och ett långt slutspel med många vändningar innan segraren utses. Under en politisk kampanj görs många opinionsundersökningar som kan vara mer eller mindre hjälpsamma för den som vill satsa pengar på utgången. Det gäller därför att lära sig tolka oddsen.

Små och stora odds

Det är lätt att stirra sig blind på siffror när man ska hitta de bästa oddsen. Faktum är att det inte bara handlar om vilka odds som en match eller tävling har utan också om hur stora tävlingarna är. Det vill säga, i en liga med mer prestige eller under exempelvis OS eller VM i friidrott, återfinner du de största idrottarna som ofta presterar på en hög nivå och därmed garanterar en stabilare match eller tävling. Att spela på odds i en mindre liga ger ofta en mindre stabil utgång även om oddsen egentligen är lika höga. Det gäller att känna till komponenterna som samlat gör utgången.

Som med allt man tar sig för inom spel och betting så finns det inget helsäkert sätt att spela på odds. Du kan förbättra dina chanser att gå med vinst och det finns många taktiska drag man kan göra för att rädda sig själv även under en match eller tävling som verkar gå fel. Med liveodds kan du vinna pengar genom att placera bets under tävlingens gång. Ser du att Juventus har övertaget fast du satsat på Milan? Lägg ett odds på att Juventus får nästa hörna och vinn tillbaka den redan satsade summan. Du kan också spela på odds i flera matcher samtidigt. Hittar du några riktigt låga odds kan du satsa på dem alla samtidigt och på så vis addera oddsen till ett högre. Det gör att du tar en liten större risk med mycket högre möjlig utdelning.

Spela på odds online

Taktik och kunskap

Genom att utforma olika taktiker och lära känna din spelstil kan du så småningom bli riktigt framgångsrik inom betting. Att spela på odds är spännande och förhöjer även stämningen på den tävling som du satsat pengar på. Det krävs lite övning, men ju mer kunskap du har desto bättre blir du faktiskt på att spela på odds vare sig om du är en sportfåne eller inte. Det finns mängder av möjligheter för alla typer av spelare och när du väl börjat lära dig kommer du nå större framgångar. Har du en bra magkänsla och mer kunskap kan du börja placera dina bets i förväg, vilket för att du får bättre odds än om du spelar senare.